Corebird

4 mars , 2017

Twitter har varit under luppen ganska så mycket det senaste. Antingen är det någon som planerar att köpa bolaget, eller så är det inte det.

Inga trejeparts program

Det som var på tapeten för inte så länge sedan var när Twitter bestämde sig för att mer eller mindre sluta att stödja trejeparts appar för tjänsten. Förståligt på sätt och vis så bolaget livnär sig på anonnser och använder man tredjeparts appar så ser användarna inte Twitters anonnser utan de apptillverkaren eller inga alls.

Corebird

Så är det för appen jag tänker tipsa om idag, som av en händlese råkade bli uppdatrad till version 1.4 för bara en dag sedan eller så. Appen eller programet som man egentligen ska säga i datorsammanhang heter Corebird och är faktiskt den bästa tredjeparts twitterappen jag har använt, och jag har provat en hel del, främst till Android men även till ChromeOS, MacOS och Windows. Och jag har inte varit nöjd med någon, förutom Twitters egna och det är dem jag använder på både min Android telefon och min iPhone. Men som sag på min Ubuntu använder jag mig av just Corebird.

Utseende

Corbird är ganska simpel till sitt utseende. Du har dina olika flikar högst upp: Hem, omnämningar, gilla, direktmeddelanden, listor, filter och sök. under dessa har du ditt flöde. Corebird har stöd för flera konton, antingen kan man som jag ha ett fönster öppet och växla mellan kontona så eller så kan man ha ett fönster för varje konto. När man lägger till ett konto så är det ganska enkelt. Man skriver bara in en pinkod som man hämtar genom att trycka på knappen, Request PIn. Det man behöver tänka på då r att vara inloggad på sitt twitter konto i sin webbläsare.

Funktioner

När det gäller att regera på ett tweet är det lika enkelt som att göra via webben. Det enda man gör är att högerklicka på tweeten och sedan kan du välja mellan att retweeta, gilla, svara eller citera. Ska du se en gif eller video är det bara klicka på den så börjar den spela. Jag gillar det med corebird, att jag får välja själv om det ska spelas eller ej.

Licens och installation

Corebird är som de flest appar i linux, licensierad under GPL. GPL version 3 för att vara mer exakt och programet är gratis använda med. Vill du installer Corebird på din maskin så gör du det antingen via apt-get om du kör en debian derivat och jag tror att det gäller det samma när det gäller rpm-system, inta att du kör apt-get utan motsvarande på det systemet, och jag ska vara ärlig, jag har inte kört ett rpm system sedan man var tvungen att hämta hem prmerna själv så jag vet inte viiket kommando man avänder. I alla fall vill du så kan du komilera själv och då är det bara att bege dig till Corbirds hemsida och hämta hem filerna eller så kan du bege dig till launchpad om du vill fixa en aktuell ppa till ditt Ubuntusystem.

Linuxpodden ©© 2016-2018
%d bloggare gillar detta: