Den magiska musen.

12 mars , 2017

Efter vardagens alla bestyr såsom jobb, barn och ”måsten” så är det dags för min egentid. Den brukar vanligtvis börja med en kopp kokkaffe. Japp! Det är det bästa kaffet. Tillsammans med den varma koppen öppnar jag datorn för att plöja ner tankar och funderingar.

Morgonstund med tid för funderingar.

Det har nu gått en tid sedan jag installerade Linux Mint på min Macbook. Som jag skrev i det förra inlägget så fick jag igång kommunikationen med min nätverkshårddisk. Jag är fortfarande lyrisk över detta och med den lyckan har jag överseende med att jag inte lyckas få igång min port för SD-kort. Jag vet inte varför detta inte vill fungera men det gör inget i nuläget.

Jag har ändrat lite i min vana att ta ut minneskortet ur kameran när jag ska överföra bilder. Istället gör jag som så att jag kopplar in kameran med sladden som följde med. Varför jag inte gjort detta tidigare vet jag inte. Det måste ju faktiskt vara bättre än att slita ut det stackars minneskortet.

Det fungerar iallafall alldeles utmärkt.

En mus att lita på.

För er som sitter med en Mac och även har en Magic Mouse i er ägo så kan jag förtälja att den lilla rackaren kopplar upp sig utan minsta pip. Jag vill nog påstå att det fungerar bättre i linuxmiljön än med MacOS. Nu har jag inte upplevt några problem. Musens och datorns batteristatus syns också så fint tillsammans. Jag blev galen ibland på att musen kopplades bort och försvann. Ibland ville den inte alls koppla upp sig. Varken hot om råttfälla eller strykande medhårs med löfte om ost av den finare sorten hjälpte. Den förblev gömd och gick ej att finna.

Nästa vecka tänkte jag prata lite om skrivare i största allmänhet.

Mvh Ade!

 

 

Linuxpodden ©© 2016-2018
%d bloggare gillar detta: