Skrivare som inte vill.

19 mars , 2017

Oj vad tiden går. Ny vecka och nya utmaningar väntar. Min resa med det fantastiska operativsystemet Linux Mint fortsätter.

Jag vill ju att saker ska fungera utan problem. Jag måste säga att det verkligen gör det med denna distribution. Ibland kan det dock krävas att man går in i inställningar och meckar lite men det har jag hört att Windowsanvändare också får göra.

Det fina med Linux är att de flesta drivrutiner redan finns i systemet. Som min skrivare t.ex. Den medföljande CD-skivan är bara att kasta. Jag har inte ens någon spelare i min dator. Alltså pluggar jag in skrivaren i USB-porten och vips, där var den.

Nu var det lite akut att få igång den eftersom jag skulle skriva ut några biljetter till en konsert som jag och min sambo skulle gå på. Bilen väntade och paniken steg. Fasiken! Skrivaren är lika död som en julskinka. Systemet hittar skrivaren men den vill inte skriva ut.

Jag testar att ”lägga till” en ny skrivare. Jag får upp en lång lista på tillverkare och blir ombedd att välja modell. Naturligtvis så finns inte min modell med på den väl fyllda listan. Jaha?

Efter ”Tillverkare och modell” står det vilken drivrutin som används. Tryck på ”Ändra” för att hitta rätt.

Systemet har redan valt en rekommenderad ”generic” drivrutin som standard. Det var då jag fick den briljanta idén att trycka på den lilla knappen bredvid och ner rullade en gardin med några valmöjligheter. Ahaa! Där fanns en drivrutin som hette Generic PCL Laser Printer. Jag har ju en laserskrivare och valde den. Nu rasslade det till skrivaren! Så enkelt!

Att jag rensade min Macbook och installerade Linux Mint är något av det bästa jag har gjort i teknikväg.

Nästa vecka tänkte jag prata om vem man egentligen ska övertyga om fördelarna med Linux. Behöver man byta system på sin hemdator? Ja vi får se vart det leder.

Mvh Ade.

Linuxpodden ©© 2016-2018
%d bloggare gillar detta: