Tyskland föreslår kraftiga böter för näthat i sociala medier

15 mars , 2017

Tyskland föreslår kraftiga böter för näthat i sociala medier

Kan bli dyrt för Facebook, Twitter och YouTube Tyskland är antagligen ett av de länderna som genom åren kritiserat sociala medie-tjänster som Facebook, Twitter och YouTube hårdast för att de inte rensar bort näthat, illegalt material, förtal och liknande tillräckligt snabbt på sina tjänster. Nu har landets justitieminister Heiko Maas kommit med ett nytt förslag som innebär att sociala medie-tjänster kan bötfällas med upp till 50 miljoner euro, motsvarande 474 miljoner svenska kronor, om de inte tillräckligt snabbt tar bort material som bedöms som näthat, förtal i falska nyheter eller annat illegalt material. Tyskland vill att material som flaggats som näthat eller liknande ska tas bort högst sju dagar efter det har anmälts. Vidare föreslås att sociala medie-företagen varje kvartal måste lämna en rapport över hur de har hanterat material som flaggats som olagligt eller olämpligt. Sist men inte minst vill Tyskland även ha en person som ansvarar för den här hanteringen på varje sociala medie-tjänst. Den personen skulle personligen kunna bötfällas med upp till 5 miljoner euro om tyska myndigheter inte är nöjda med hur tjänsten hanterar inlägg, bilder, videoklipp och annat som anmälts. Enligt forskning på området som justitieministern citerar så tar Facebook bort 39% av det material som flaggats som olämplig medan Twitter enbart tar bort 1% av sådant material. Facebook säger till sitt försvar att deras egna tester visar att de tar bort mer än de 39% som Maas refererar till. Vidare säger Facebook att man vid årets slut kommer att ha runt 700 personer anställda i Berlin som ska hantera material som flaggats som olämpligt på tjänsten. abcnews.go.com 

Läs vidare och kommentera: http://feber.se/webb/art/362687/tyskland_freslr_kraftiga_bter_/

http://feber.se/webb/art/362687/tyskland_freslr_kraftiga_bter_/?rss=true

— News+

Den här nyheten är en direkt vidaredelning. Allt som står i artikeln kommer direkt ifrån källan som vi har länkat till och inget är skrivet av någon på linuxbloggen.

Linuxpodden ©© 2016-2018
%d bloggare gillar detta: