Ubuntu slutar med Unity, Ubuntu phone och Mir

5 april , 2017

OMG Ubuntu har publicerat ett inlägg där det framgår att Mark Shuttleworth har I ett blogginlägg hos Ubuntu kommit rätt till att lägganer utvecklingen av Unity8, Ubuntu phone och Mir för att till LTS utgåvan som är planerad till mars 2018 återgå till Gnome som skrivbordsmiljö.

Mer information kommer när vi vet mer.
Ubuntu 18.04 To Ship with GNOME Desktop, Not Unity

http://www.omgubuntu.co.uk/2017/04/ubuntu-18-04-ship-gnome-desktop-not-unity

  • Inte helt förvånad. Har haft en känsla att detta var på gång sedan Edge inte blev något och efter att de kovände och började använda systemd istället för Upstart. Ända sedan starten har många varit av åsikten att de skapat onödigt dubbelarbete med Mir och Unity. Om de varit smart hade de istället baserat deras telefonsatsning på Mer som är basen SailfishOS använder. Något jag redan från början personligen påpekade åt både Mark och Michael Hall. Det hade varit betydligt mer ekonomiskt försvarbart och troligen gjort att de kunnat fortsätta med den. Istället tvingas de nu lägga ner projektet. Det fanns inget intresse av övriga Linux-världen för Mir och Unity utan var i princip något Canonical pushade på sin distribution. Deras licensering var också problematisk. Hade de istället samarbetat hade vi sett en bättre Mer stack och säkerligen också Wayland med mera. Tyvärr hade de ett lite för stort behov av kontroll.

    ….Så jag anser det är helt rätt av Mark att gå tillbaka till Gnome. De skulle ha gjort det för längesedan. Detta betyder att de går tillbaka till sina rötter och det som en gång i tiden gjorde Ubuntu så bra.

  • Just Ubuntu phone hade nog alldeles för hård konkurrens. En lur som svår få tag på + som sticker ut på markanden.

  • Pingback: Jane Silber lämnar VD-posten på Canonical – Linuxpodden()

  • Pingback: Nu finns Ubuntu 17.04 att ladda ner – Linuxpodden()

Linuxpodden ©© 2016-2017
%d bloggare gillar detta: