Den enda väskan to rule them all

20 september , 2017

Jag erkänner! Jag har en fetisch, väskor! Jag har nog haft fler väskor själv än alla kvinnorna i min familj, tillsammans. Förutom min dotter då, sådan dotter, sådan far, men det är en helt annan historia. Men nu har jag äntligen fått tag på den ultimata väskan, Den enda väska to rule them all.

Evernote

Första gången jag överhuvudtaget såg den här väskan var runt 2013 när Evernote presenterade att de skulle börja sälja fysiska varor för att matcha deras anteckningstjänst. Förutom väskan, Triangel Commuter Bag av abrAsus sålde de också anteckningsböcker från Moleskine (jag har en sådan med, men det är en annan historia det med.)och lite andra grejer, allt för ett överpris som hette duga. Om jag inte minns helt fel så kostade väskan ca 2000:-, plus att frakten låg på nästan lika mycket. Jag har sedan jag såg väskan första gången försökt att få tag i den till ett mer överkomligt pris men utan framgång, tills nu.

Japan

Vi gör ett litet tidshopp till dagen dato.

För ca 6 månader sedan kom jag över en länk som skickade mig till en japansk sida. Den här sidan var till just tillverkaren av Evernote Commuter bag, abrAsus. Det visar sig att de inte har tillverkat väskan exklusivt för Evernote utan de har själva en version av väskan, fast utan Evernote logga och emblem då. Eftersom min japanska är lite ringrostig så kunde jag inte utläsa om de skickade till Europa, vad väskan skulle kosta och hur mycket frakten skulle bli. Så jag gjorde det enda tänkbara. Jag kontaktade min svåger som för tillfället jobbade i just Japan. Det visade sig med lite hjälp att de hade en internationell beställningssida. Så lyckan var gjord.

Trangle Commuter bag

Triagle Commuter bag är av typen ”messanger bag”. Det som är så speciellt med den här väska gentemot konventionella väskor är formen hur den öppnas. Som namnet i sig antyder så är väskan triangel formad och när du öppnar väskan så viker du ner en halva locket så hela väskans innehåll blottas och görs åtkomligt utan att då behöver rota dig igenom hela väska för att finna det du letar efter.

Tack vare formen och den stabila bottenplatta så är det inga problem att ställa väska bredvid dig och använda den som en mobil arbetsplats. Med andra ord är det här mer ett mobilt kontor än en väska.

Bärremmen

Bärremmens fäste i väskan är inte fastsatt rakt upp utan även den har monterats på ett mer okonventionellt sätt bärremmen är satta i en trekantig formation och pekar snett bakåt istället för rakt upp. Utformning gör att väska blir väldigt bekväm att bära fast den är fullpackad eftersom väskan lägger sig emot och följer kroppen.

Locket

Eftersom locket viks ner när väskan öppnas så innebär det att när väskan stängs så blir de två facken i locket upp och ner, det vill säga att när väskan är stängd så kommer öppningen neråt. Det kan verka lite konstigt när man tänker på det, men när man ser hur det ser ut så klarna det och man förstår precis.

Facken

Väskan innehåller ett stort fack för plats för en dator upp till 15″, två mindre fack för en surfplatta, anteckningsbok eller annat. Ett stort fack med tre skjutbara avdelare så du själv kan bestämma hur stora och hur många fack du vill ha. ett avlångt fack för diverse saker. I locket finns två fack var av ett i nät så du kan se igenom. Fram på väskan har du även där ett genomskinligt fack som även utgör en del av designen på väskan.

Innehåll

Eftersom jag har en liten väskfetisch så är jag även att fan av The Verge och deras serie Whats in your bag och lifehacker motsvarighet Show Us Your Go Bagså jag tänkte att jag skulle göra som de gör i sin artiklar, jag ska lista upp vad jag har i min väska. På så sätt får du även reda på hur mycket väskan rymmer.

 • Dell Latitude E7240 Ultrabook 12,5″

 • LG Gpad 8.3

 • Telefon OnePlus 3T

 • Tangentbord (bluetooth)

 • Ställ för tablet/telefon

 • Vattenflaska (termos 0.5l S’Well stil)

 • Evernote Moleskine Notebook

 • Pennor

 • Fickkniv

 • OnePlus USB-C kabel

 • OnePlus USB kabel

 • OnePlus USB-C OTG-kabel

 • Oneplus Bullets hörlurar

 • Apple Earpods

 • USB OTG-kabel

 • USB laddare (bil)

 • Røde smartLav+ mikrofon

 • WD Elements portable drive (1GB)

 • Dell Power Companion (Powerbank 12000 mAh)

 • Dell AC-adapter

 • Plånbok

 • Minnespinnar (2GB,16GB)

 • Micro SD-kort + adapter (2GB, 4GB, 8GB)

 • Diverse viktiga papper

 • Diverse kablar

 • ”Apotek” (Plåster, Näsdukar, Ipren, Försvarets hudsalva, Tandpetare, Kompresser, Glasögonrengöring)

 • Shoppingväska (hopvikt tygväska)

 • Nycklar

Och tro det eller ej, men jag har massa plats över.

Fel och brister

Efter att prisat väskan så mycket som jag gjort nu så kan man faktiskt undra om det finns några fel och brister på väskan. Och faktiskt det gör det faktiskt.

Det finns ETT(1)!

Det borde finnas ett bärhandtag på toppen av väskan. Tack vare att det inte gör det så kan det ibland vara svårt att få tag i eller om väskan när man ska i väg, speciellt om man har lite bråttom. Detta gör att man kan ”missa” att få med sig väskan när man rusar.

Pris

Vad får man betala för en sådan här skönhet då? ¥21600 som blir ca 1500:- sen tillkommer frakt ¥4100 ca 300:-

Sen så kan det hända att man råkar ut för det jag gjorde. Jag fastnade i tullen och fick då betala ytterligare ca 600:- för tull och moms. För det ska man komma ihåg, att beställer man från länder utanför EU så ska man betala just tull och moms.

Men var det värt det? Det kan du ge dig på att det var. Som jag redan har deklarerat så ä det här ”Den enda väska to rule them all”

Linuxpodden ©© 2016-2018
%d bloggare gillar detta: