Snälla internet det räcker nu [Krönika]

20 september , 2017

 

Först var det Golden Master som det heter, som läckte ut från Apple som påvisade att det skulle komma inte mindre än tre nya enheter. 9to5Macsom var en av de första att få tillgång till läckan.

Nu är det Android Police  som har tillgång till läckta dokument angående Googles nya Pixle 2 och andra kommande produkter från sökjätten.

Redan innan ett event från en tillverkare vet vi redan nästan allt som finns att veta om det de tänker släppa. Med andra ord spänningen har förtagits.

Jag kommer ihåg när Steve Jobs presenterade iPhone för första gången. Jag kommer ihåg hur publiken satt som fågelholkar när han först tog fram iPhonen, han var tvungen att gång på gång påpekade att det var en telefon, iPod och internet… I ETT! Jag kommer ihåg hur folks blickar ändrades när det gick upp ett ljus för vad det han stod där och presenterade.

Jag kommer ihåg när Palm för första gången presenterade Palm Pre, en för tiden revolutionerande enhet, synd bara att den inte kom till Sverige så jag kunde köpa den.

Jag kommer ihåg när de för första gången presenterade Android och HTC Dream. Jag kommer ihåg de ”vill ha” känslorna och entusiasmen jag kände, att de hade kommit med något nytt och revolutionerade, att världen var på framsteg. Jag fick bli överraskad.

Idag när jag tänker på att det snart är dags för ett nytt event där ytterligare en produkt vi redan vet allting är på intågande ser jag inte framemot det med entusiasm. Jag känner mig mer avtrubba och loj. Anledningen till det är att jag tycker att det faktiskt har gått aningen för långt i den här avslöjandefarsen. Jag förstår att media vill ha sin publik. Fasiken jag skriver ju det här för att locka läsare till Linuxpodden/Linuxbloggen. Men att göra och publicera allt för ett scoop har tagit en helt ny vändning i och med det här nya avslöjandetekniken.

Förr, visst låter det länge sedan?, så var det lite kul att se dessa gryniga ”spionbilder” som sades att det skulle föreställa produkt X. Ibland kom det ett litet ryckte om att produkten skulle få en ny krets, eller vara utan en viss kontakt. Rykten, som ingen egentligen visste om de stämde eller inte. Och sedan så presenterades … något helt annat. då var det kul, för rykten och verkligheten stämde inte, inte allt i alla fall.

När det var dags för iPhone eventet förra veckan såg jag fram emot det, det gjorde jag, men inte alls på samma sätt som jag gjort tidigare. Jag visste ju redan. Nu är det dag snart igen, den här gången Google och Pixle2. Ser jag fram emot det… ja, fast ändå inte, jag vet ju redan. Kommer jag att vara avtrubbad om allt som läckt stämmer, ja det kommer jag. Jag kommer rent av vara besviken. Kom det inget mer? Var det här allt? Jaha!

Snälla internet, det räcker nu. Det är inget roligt längre. Jag vill inte VETA innan det är dags, jag vill hoppas och tro. Nu kanske vän av ordning vill påpeka att jag alltid kan sluta läsa allt som skriv på nätet. Men som jag redan nämnde, jag driver en en teknikorienterad podd och blogg, jag måste hålla mig ajour om vad som händer på teknikhimlen. Sen tycker jag det är fruktansvärt kul med teknik och prylar så jag skulle inte kunna hålla mig ifrån det om jag så ville. Men som jag redan sagt, jag vill bli förvånad och jag vill bli överraskad och jag vill ha nya prylar.

Men som sagt, internet, det räcker nu.

Linuxpodden ©© 2016-2018
%d bloggare gillar detta: