OnePlus kommer inte att samla in MAC-adresser och telefonnummer något mer

14 oktober , 2017

För några dager sedan rapporterade vi att OnelPlus samlar in lite väl mycket data om sina användare, såpass mycket att man kan bli identifierad på på person nivå. Carl Pei, VD för Oneplus, har nu gått ut med ett meddelande att OnePlus kommer att sluta med att samla in MAC-adresser, telefonnummer och WiFi information.

Nya villkor

Carl säger också att i slutet av oktober kommer alla OnePlustelefoner som kör deras OxygenOS att få ett alternativ i setup om att aktivera OnePlus ”Användarupplevelse” där kommer det att framgå mer specifikt vad för infomation som samlas in. Samtidig säger Carl att den information som de har samlat in inte har delats med andra.

By the end of October, all OnePlus phones running OxygenOS will have a prompt in the setup wizard that asks users if they want to join our user experience program. The setup wizard will clearly indicate that the program collects usage analytics. In addition, we will include a terms of service agreement that further explains our analytics collection. We would also like to share we will no longer be collecting telephone numbers, MAC Addresses and WiFi information.

Verkligen alla?

För den som inte vet det så har OnePlus ett operativsystem till som är baserat på Android, HydrogenOS. HydrogenOS är i stort sätt samma operativsystem som OxygenOS men för den kinesiska marknaden. I det här uttalande så pratas det enbart om OxygenOS som är riktat till den västerländska marknaden. Hur mycket information samlar OnePlus in i HydrogenOS och hur mycket delar de med den kinesiska staten?

The company has been doing so along with other pieces of background information for a while for what it claims are ”support” purposes.

Source: Carl Pei says OnePlus won’t collect MAC addresses | Pocketnow

Linuxpodden ©© 2016-2018
%d bloggare gillar detta: