Ny minidator med Android och Linux

10 januari , 2018

Direkt från golvet på CES-mässan.

I tidernas begynnelse, innan smartphones hade vi PDA, ”Personal Digital Assistant”. Den största på det här var Palm med sin PalmPilot, men det fanns också en annan, Psion.

Nu har före detta Psion-medarbetare startat ett Indiegogo-projekt för att väcka liv i den gamla designen, Gemini.

Gemini är en liten fickdator med ett fullstort tangentbord som du kan vika ihop och stoppa i fickan. Det som är intressant med datorn är att det är tänkt att den ska dubble-boota Android och Linux.  Det här är inte tänkt att vara en Telefon med dator egenskaper utan tvärt om, en dator med telefon egenskaper. Med andra ord så är det en dator först och telefon i andra hand.

Att man ser att det är en dator först är att skärm inte är det man möts av först utan man måste öppna datorn för att se skärmen. Visserligen är det en touch-skärm men du kan kopplar datorn till en skärm och ett tangentbord är meningen att du ska få en full skrivbordsupplevelse, och det är antagligen här som dubble-booten med Linux kommer in.

Att den är intressant för oss i Sverige kan man läsa i Geminis FAQ:

Frequently Asked Questions

What keyboard layouts does the keyboard support?
The keyboard layouts that we plan to support as part of the crowd fund are: English (UK/US), French, German, Spanish, Italian, Swedish, Norwegian, Danish, Finnish, Russian, Arabic, Japanese, Chinese and Dvorak. For any other languages, please contact us.

What Linux distribution will Gemini run?
We are currently talking to a few companies representing different Linux flavours and we are considering a number of options but the decision has not been taken yet. We are also taking into accounts comments from the backers into consideration, including Sailfish & Ubuntu OS, which have been suggested several times.

Vill du veta mer om Gemini kan du kolla in deras Indegog.

Källa: Former Psion designers return with a fresh take on the PDA

Linuxpodden ©© 2016-2018
%d bloggare gillar detta: