Ny version av Dell XPS 13 Developer Edition

7 januari , 2018

Idag den 7 januari är det start dagen för årets CES-mässa i LAs Vegas, USA.

Dell har tjuvstart lite och har redan i veckan presenterar en ny version av deras flaggskeppsdator Dell XPS 13 –  Developer Edition.

Dell är ett av de stora datorleverantörerna som erbjuder datorer förinstallerade med Linux. Nu har de kommit med en ny version av deras toppmodell XPS 13 Developer Edition som kommer förinstallerat med Ubuntu Linux 16.04 SP1. Anledning till att de har just Ubuntu 16.04 förinstallerat istället för 16.10, 17.04 eller 17.10 är för att Ubuntu 16.04 är den senaste LTS-versionen.

Portar

Förutom de sedvanliga hårdvaruuppdateringarna med senaste och åttonde generationen av Intel Core-processor, upp till 4k upplösning i skärmen och att de har plockat bort alla USB-A portar och ersatt dem med USB-C.

Dell XPS 13 har:

  • 2x Thunderbolt 2
  • 1x USB Type C med DisplayPort
  • MicroSD
  • 3.5mm hörlursuttag

Alltså inga USB-A portar, Ingen HDMI-port, ingen ethernet. Inte ens den proprietära ladd-kontakten.

Ny färg

Dells nya XPS kan man även få i en ny färg, rosa guld och i en vit insida i glas. Självklart finns den i aluminium och en svart insida kvar som alternativ.
En sak till, designen i rosa guld som har en vit insida har blått ljus i ställer för vitt ljus i tangentbordsbelysningen, vitt på vitt gör inte så att man ser bättre direkt.
Trots att datorn är 30% tunnare än föregående modell har Dell lyckat med att se till att den har ännu bättre batteritid, fast den har en 4k-skärm, upp till 20 timmar närmare bestämt.

Kameran

En ny sak med designen som Dell har ändrat på är kameraplaceringen. Tidigare modeller hade webbkameran längst ner i det vänstra hörnet på skärmen, på grund av de tunna kanterna. Men den nya designen har placerat kameran längst ner i mitten av skärmen i stället. Om det gör att man ser mindre upp i näsan på folk återstår att de tills vi (kanske) får testa datorn.

Specar

Dell XPS 13 Specs
Skärm 13.3-tum InfinityDisplay i4K UHD eller FHD
CPU Quad-core Intel i5-8250U or i7-8550U CPU
RAM 4GB, 8GB eller 16GB
Lagring 128GB SATA SSD
Grafik Intel UHD Graphics 620
Extra/portar
  • 1x USB Type-C med/Displayport
  • 2x Thunderbolt 3
  • microSD card slot
  • 3.5mm hörlursuttag
  • Webbcamera
  • Fingeravtrycksläsare
Om det här är den perfekta Linuxdatorn återstår att se. Men för mig är det i alla fall en drömdator. Datorn finns redan nu att köpa hos Dell. Och för enkelhetens skulle lägger jag en länk till den billigaste modellen.

Dell has pulled the nice smelling shrink-wrap off a brand new version of its XPS 13 laptop — and it looks like one heck of an upgrade! ‘The world’s smallest 13″ laptop just got even smaller’ The laptop, which is hugely popular with developers, is 30% thinner than earlier models, as well as lighter,…

Källa: Dell’s new XPS 13 – the ultimate Linux laptop?

Linuxpodden ©© 2016-2018
%d bloggare gillar detta: