Nyheter
——-
* Direkt fån CES
Dell lanserar ny XPS 13 Developer Edition med Ubuntu förinstallerat, https://lnxpod.link/2m5LOXx Ny minidator med både Android och Linux, https://lnxpod.link/2CYGQ96 CES blev utan ström under onsdagen. Många ställen klarar sig ju utan ström ett tag, men världens största techmässa är kanske inte riktigt samma sak utan ström. https://lnxpod.link/2Dtkv1l
* Linspire är tillbaka
Kommer du ihåg Linspire? För oss som var med på tiden det begav sig så var Linspire, eller rättare sagt Lindows, ett försök att förenkla Linuxupplevelsen. 2001 grundade den kontroversiella Michael Robertson Lindows ett försök till att utmana och ersätta Windows som dominerande operativsystem. Microsoft stämde Lindows, och vann, då ändra namnet till Linspire. Nu är  den Debian-baserade distributionen tillbaka. Både den kommersiella versionen Linspire och den fria versionen Freespire. Version 7.0 av Linspire kan köpas från PC/Opensystems LLC för 79.99 dollar för en enkel licens, eller så kan man ladda ner och gratis använda sig av Freespire 3.0 eller så kan man även få en skiva hemskickad till sig för 15.99 dollar.
Inte nog med att det nu finns en ny version av Linspire efter ca 10 år stiltje, utvecklingen fortsätter med att en version, version 8.0 ska släppas i slutet av 2018.
Är 2018 året då Linux på skrivbordet slår igenom? https://lnxpod.link/2DaMjtF 
* Dell gör smycken av återvunnet guld
Som en blixt från klar himmel kommer det ett meddelande om att det finns en ny smyckesleverantör i världen, och det är verkligen ingen som man trodde skulle ge sig in i modebranschen, datortillverkaren Dell. Med återvunnet guld fån datorer släpper Dell en begränsad upplaga av smycken. Dell har tillsammans med Nikke Reed, kanske mest känd från Twilight filmerna, gjort sin kollektion som i första hand är ett PR-trick för att belysa Dells återvinningsprogram. Smyckena som finns i Dells kollektion är allt från ringar, örhängen till manschettknappar. Smyckena består av allt från 14 till 18 karat guld och kan köpas genom bayouwithlove.com. https://lnxpod.link/2mshLJI https://bayouwithlove.com/collections/jewelry 
Lyssnar-respons
—————
Ämne
—-
Bär öppen källkod skulden för massor av sårbarhet i mjukvara?
Efter att jag läste https://art4s.link/9 artikeln blev jag intresserad av att diskutera ämnet.
Veckans App/Tips
———–
Annat
—–
Nyckelsignering och Linuxöl.
Den 20 januari 14:00 kommer vi att hålla ett sigenringsparty i Göteborg. Närmare bestämt på Stadsbibliotekt på Avenyn. Vart exakt på bibliotek vet vi inte änn men om det är ledigt å kommer vi antagligen vara i det allmänna rummet till höger om ingången. Och som toppen över i:t kommer vi, de som vill alltså bege oss vidare till någon närbelägen plats för att tillsamman inmunda några kalla innan  det är dags för oss att spridas för vinden igen. Det ligger ett evenemang på linuxpoddens facebooksida om man anmäler sitt intresse där vet vi om vi behöver boka bord för att dricka kallt. https://lnxpod.link/2D2c8bW Vi vet att det är lite kort förbehåll men vi hoppas det ska funka för alla som vill ändå.
Förändringarnas vindar
Avslutning
———-
Du vet väl att du som lyssnar kan hjälpa oss? Vi dras med en del kostnader, inte stora, men ändå. Du kan skänka en slant genom Swish, Payson eller Paypal. Skänker du minst 50:- och skickar oss ditt namn och adress så skickar vi dig fina klistermärken i retur. På vår Om-sidan kan se hur du går tillväga. 
Vi skulle verkligen uppskatta om ni som lyssnar och läser ger oss tips och synpunkter på vad ni tycker. Lämna gärna era omdömen på iTunes, sociala medier eller på vår kontaktsida. Eller den som vill kan även skicka e-post till oss, på adressen staff@linuxpodden.nu.

 

Är det viktigare täppa till säkerhetshål eller att dricka öl? – S2A2
Linuxpodden

 
 
00:00 / 01:06:00
 
1X
 
Linuxpodden ©© 2016-2018
%d bloggare gillar detta: