Nyheter
——-
* OnePlus 5T Star Wars Edition kommer till Sverige 14 december
Under rubriken Shut-up-and take-my-money kan vi nu meddela att OnePlus 5t Star Wars Edition är en verklighet och kommer att kunna beställas från OnePlus.net. I Finland kan specialupplagan även köpas från Elisa, och i Danmark från Tre och YouSee.  Som det går att se i bilderna har OnePlus 5T Star Wars Edition ett vitt bakstycke med filmseriens logotyp i rött, samt ett rött aviseringsreglage. http://www.swedroid.se/oneplus-5t-star-wars-edition-kommer-till-sverige-14-december/
* CrossOver 17 har släppts
 Den senare versionen av CodeWeaver‘s kommersiella Wine Crossover har stöd för att köra den senaste versionen av Microsofts populära Officesvit, både Home och Business versionerna. Och det är riktigt stora nyheter för dem som verkligen behöver Microsoft Office i sitt arbete men vill använda Linux som operativsystem. LibreOffice och Google Docs är tillräckligt för oss dödliga men många har faktiskt som krav i från sina arbetsgivare att de kräver MS Office. http://www.omgubuntu.co.uk/2017/12/crossover-17-linux?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+d0od+%28OMG%21+Ubuntu%21%29
* Debian GNU/Linux 9.3 ”Stretch”
Vi kanske inte har varit super på att rapportera om punktversionen som  släppts. Men nu har Debian i alla fall släppt det tredje punktversionen  av den senaste versionen av Debian, Debian GNU/Linux 9.3 Stretch. 9.3 versionen av Debian är inte den sexigaste versionen då det hela egentligen bara handlar om säkerhets -och buggfixar. När vi ändå är inne på sexiga punktsläpp kan vi även nämna att Debian i samma veva har släppt version 8.10 av Debian GNU/Linux Jessie, även den säkerhets -och buggfixar. http://news.softpedia.com/news/debian-gnu-linux-9-3-stretch-and-8-10-jessie-have-been-officially-announced-518906.shtml
Lyssnar-respons
—————
Hej Linuxpodden!
Tack för en bra Linuxpodd, som dessutom är på svenska, lyssnar en hel del på andra Linuxpoddar på engelska och det känns bra att det nu även finns en bra Podd om Linux på svenska. 
En fråga angående backup, som ni för övrigt ofta återkommer till om (viktigt)! Jag satt och googlade runt lite på nätet angående olika backupprogram till Linux och hittade ett som är väldigt likt Timemachine som finns till  Mac. Cronopete. Är det något program som ni testat, och i så fall vad tycker ni om det?Tycker ni ska göra fler nybörjaravsnitt då jag tror att det är viktigt om vi ska få fler att använda Linux,  exempelvis vilka alternativ det finns till de vanligaste programmen som de flesta använder sig av i sin vardag, (det kan bli lite väl tekniskt ibland för vanliga datoranvändare).
Tack på förhand!
Peter
Hej,
Jag mailade ju om detta i förra veckan, känns som att ni missade rätt
mycket info. Ni länkar till det män nämnde det inte alls.
Projekt IX3C2 står för IX CCC 2, CCC är ju den tyska datorkongressen
som går av stapeln i mellandagarna varje år och förkortas ofta C3. Så i
år heter kongressen 34C3. Sedan är det andra året i som vi göra detta,
därav tvåan på slutet. Vi har bokat vår lokal i fyra dagar för att
kunna sitta och strömma alla föreläsningar som verkar intressanta under
hela konferensen.
Keysginingen som är, det är bara 2 timmar av 4 dagars aktiviteter. Så
detta är ett stort projekt för oss att hålla i.
Här är länken kring vår ”CCC Streaming i Stockholm” som man kan kalla
~ Elis
Ämne
—-
Veckans app
———–
Annat
—–
Statistik – Denna fröjd för örat.
Jul -och säsongsavslutning
Jag vill bra meddela att nästa vecka kommer att bli sista avsnittet för både året och för säsongen. Vi kommer nämligen att ta ett litet jul -och nyårsuppehåll och kommer att komma tillbaka i början av januari. Med var som verkar vara en säsong 2 av Linuxpodden, kanske det har inträffat några förändringar, eller kanske inte.
Avslutning
———-
Du vet väl att du som lyssnar kan hjälpa oss? Vi dras med en del kostnader, inte stora, men ändå. Du kan skänka en slant genom Swish, Payson eller Paypal. Skänker du minst 50:- och skickar oss ditt namn och adress så skickar vi dig fina klistermärken i retur. På vår Om-sidan kan se hur du går tillväga. 
Vi skulle verkligen uppskatta om ni som lyssnar och läser ger oss tips och synpunkter på vad ni tycker. Lämna gärna era omdömen på iTunes, sociala medier eller på vår kontaktsida. Eller den som vill kan även skicka e-post till oss, på adressen staff@linuxpodden.nu.

 

Femtioandra avsnittet
Linuxpodden

 
 
00:00 / 0:58:23
 
1X
 
Linuxpodden ©© 2016-2018
%d bloggare gillar detta: