Nyheter
——-
* Världen enda öppna röstassisten kommer i en version 2
Mark I är världen första röstassisten som är helt öppen hårdvara -och källkod. Ny lanserar MyCroft Ai som står bakom projektet en ny version, Mark II.
Mark II av MyCroft Ai är en förbättrad version av Mark I. Det är ett bättre bygge och har en skärm, vilket den första versionen inte har. Mark II ska även ha fler och förbättrade högtalare, men den ska fortfarande vara baserad på en Raspberry Pi.
MyCraft Ai röstmotor bygger på och jobbar tillsammans med Mozilla och deras Common Voice för att förbättra och samla in röster så att maskiner bättre ska förstå hur människor pratar.
Vill du ha en Mark I, II, eller III kan du bygga en helt själv. allt som behövs finns att hämta och läsa om hos MyCroft iA
 
Vill du stödja MyCroft och få din alldeles egna Mark II finns det nu en Kickstarter för att samla in pengar.
Intresserad? Jag vet att jag är. https://lnxpod.link/2FlybeJ
* Mozilla vill anställa en utvecklare till Thunderbird, på heltid!
Thunderbird, e-postklienten som över 25 miljoner personer världen över använder, troligtvis varje dag, söker nu efter en utvecklare på heltid.
Thunderbird är framtagen och utvecklad av Mozilla och fram till 2014 var det Mozilla Corporation som stod för fiolerna då de beslutade sig för att ”överge” projektet och ge det till Thunderbird-gemenskapen. Samma dag som beslutet meddelades meddelades också att det var Mozilla Foundation som skulle ta över och och vaka över projektet, tillfälligt.
Nu har det gått fyra år sedan dess och nu har Mozilla Foundation beslutat sig för att anställa en utvecklare på heltid, inte bara för buggfixar och uppdateringar utan även för att vara med och ta fram en Thunderbird som bygger på moderna webbteknologier .
Thunderbird är idag en av världens mest använda e-postklienter och finns till MacOS, Linux och Windows.
Mozilla Thunderbird är gratis att ladda ner och använda och är släppt under Mozillas egna öppen källkod licens, Mozilla Public Licens, MPL.
Intresserad? Följ bara länken nedan till Thunderbird blogg hos Mozilla och läs vad som kräv och skicka in din ansökan. https://lnxpod.link/2Fkj8Sn https://r2mail2.com/ https://prettyeasyprivacy.com/ https://www.openpgp.org/
* mh Linux kärnan är nu släppt i version 4.15
Efter en ovanligt lång runda så har nu version 4.15 av Linux Kärnan blivit släppt. Linus valde att utöka tiden med 2 veckor bland annat pga Meltdown och Spectre.
* mh Windows 10 Mobile 
Det ser ut som att Microsoft ger upp smartphone-marknaden. Brandon LeBlanc från Microsoft har svarat en kommentar på Twitter att inga nya builds av Windows 10 Mobile kommer släppas
* mh Ubuntu 18.04 kommer återgå till Xorg som standard istället för Wayland
Bland annat för att skärmdelningsverktyg är byggda för och fungerar bättre i Xorg och att om tex Gnome shell skulle krascha så hanterar Xorg detta bättre.
Wayland kommer fortfarande vara installerat och man kan välja att använda detta istället om man så vill
* mh Youtube reklam innehöll CryptoMiners
Youtube lät reklam med CryptoMiners härja fritt på tjänsten i minst några dagar innan den togs bort
* mh Wind förlorade, ska lämna ut uppgifter om sina kunder.
Förlorade i förvaltnignsrätten som dömmer att Bahnhof måste lämna ut uppgifter om sina kunder om polisen begär ut dem.
Bahnhof har meddelat att de tänker överklaga
* LibreOffice 6
Det största släppet av en ny version hitils. Exportera ODT filer till EPUB3.  Du kan också importera AbiWord, Microsoft Publisher, PageMaker och QuarkXPress document och mallar tack kvare nya implemententationer av öppen källkods-bibliotek som har bidragits av Document Liberation project. OpenPGP stöds nu för odf filer
Many great improvements were made to the OOXML and ODF filters, as well as in the EMF+, Adobe Freehand, Microsoft Visio, Adobe Pagemaker, FictionBook, Apple Keynote, Pages, and Numbers, as well as Quattro Pro import functionality, and to the XHTML export. LibreOffice Online received numerous improvements as well in this major release of LibreOffice.
Lyssnar-respons
—————
Hej,
All frakt från Kina tenderar att vara gratis, och det beror på att
PostNord betalar din frakt av din pryl [1].
Förklaringen ligger i det internationella postsystemet med rötter
från 1874. Då var Kina ett utvecklingsland som genom subventioner
behövde hjälp med att få igång sin postverksamhet.
Det systemet lever kvar än idag, och tvingar PostNord att
subventionera paketleveranser från kinesiska företag. Något som
bäddar för fortsatt ökning av e-handeln med Kina.
Så PostNord får inte kräva ut frakt då internationella postsamfundet
har beslutat att det ska vara subventioner på dessa brev. Men en
”hanteringsavgift” är ju då ett sätt att ”gå runt” denna
subventionering. Vilket är en ”smart” lösning men fult.
~ Elis
Spelet ni söker är Backpacker skulle jag tro 
Roland
Ämne
—-
GUI till olika program och grafik över huvudet taget
* Mounta diskar i linux
* Alternativ till webmin
Veckans app/Tips
———–
Daniel.S Pi-Hole https://pi-hole.net/ (Björn)
Annat
—–
Evenemang – Evenemangskalendern
Ny podd – Androidpodden
Avslutning
———-
Du vet väl att du som lyssnar kan hjälpa oss? Vi dras med en del kostnader, inte stora, men ändå. Du kan skänka en slant genom Swish, Payson eller Paypal. Skänker du minst 50:- och skickar oss ditt namn och adress så skickar vi dig fina klistermärken i retur. På vår Om-sidan kan se hur du går tillväga. 
Vi skulle verkligen uppskatta om ni som lyssnar och läser ger oss tips och synpunkter på vad ni tycker. Lämna gärna era omdömen på iTunes, sociala medier eller på vår kontaktsida. Eller den som vill kan även skicka e-post till oss, på adressen staff@linuxpodden.nu.

 

Jag yahooade för jag orkade inte byta sök i Firefox – S2A5
Linuxpodden

 
 
00:00 / 01:18:56
 
1X
 
Linuxpodden ©© 2016-2018
%d bloggare gillar detta: