Nyheter
——-
* Halt and Catch Fire
Vi har tidigare talat varm om serien Halt and Catch Fire. Nu har den äntligen kommit så man kan se den i Sverige, utan, ”kompis på internet”. Precis som tidigare så det HBO Nordic som står för fiolerna. Nu är vi framme i 90-talet och det är webben och sök som är det stora heta. 
För den som inte vet vad serien Halt and Catch Fire handlar om så är det är en fiktiv serien om datorn och numera webbens uppkomst. Serien har sin början i 60-talet med IBM och stordatorer och kommer nu att sluta med idag, webben och sök, tror jag. Jag vet inte då jag inte har sett hela säsong fyra av Halt and Catch Fire.
Länk till seriens sida hos HBO Nordic https://lnxpod.link/2ph9YSw https://lnxpod.link/2C9Cwnx
* Trailer för Silicon Valley
Vi på Linuxpodden/Linuxbloggen är stora fan av serier med datoranknytning. En av dessa, som också råkar vara en av de bästa, är Silicon Valley.
Nu har HBO Nordic som står bakom serien släppt en trailer till den femte säsongen. Vad mer kan vi säga än, se och njut och längta till den 26 mars då det vankas säsongsprämier. Länk till serien på HBO Nordic https://lnxpod.link/2owNfyF https://lnxpod.link/2onzP8v
* Hackers gör Nintendo Switch till en Linuxtablet med KDE Plasma
Har du funderat på att göra mer än att spela på din Nintendo Switch? Nu kan du det. Hackargruppen fail0verflow har på sitt twitterflöde publicerat ett inlägg med video där han kör Linux med KDE Plasma på sin Nintedo Switch.
Anledningen till att han kan köra Linux på enheten är en bugg i Nvidias nya Tegra X1 chip. Det positiva med den här buggen är att Nintendo inte har möjlighet att fixa felet, då buggen och öppningen för Linux på Nintendo Switch ligger innan Nintendos mjukvara startar.  Enda sättet, enligt hackergruppen att få bort buggen är om Nvidia släpper en uppdaterad version av sitt chip, men det kommer inte att påverka de enheter som redan finns ute på marknaden. https://lnxpod.link/2BGZaCI
* Canonical donerar Ubuntutelefoner till UBports för fortsatt utveckling av Ubuntu Touch
Canonical har ju som bekant avslutat sin satsning och utveckling av Ubuntu Touch och Unity 8  för smarta telefoner. Ubuntu Touch användes på smartphones från Meizu and BQ och nu har Canonical beslutat att donera sitt kvarvarande lager av enheter till UBports, gemenskapen som har tagit över där Canonical avslutade.
Enheterna som UBports har fått mottaga är BQ Aquaris E5 HD och Meizu MX4. Men dessa telefoner de har fått ta över hade Android i stället för Ubuntu Touch.
UBports Marius Gripsgård har bekräftat för Softpedia att enheterna faktist kör just Android. Han  säger att hans team planerar att göra en fräsch installation av deras version av Ubuntu Touch för att kunna fortsätta utvecklingen av UBPorts.
Canonical har donerat mer än 20 äldre  Ubuntu Phone-telefoner till UBports, enligt Dalton Durst, kommer det att vara tillräckligt för att förbättra och fortsätta utvecklingen av sitt öppna källkods och Linux-baserade mobila operativsystem. https://lnxpod.link/2CcWhdZ
Lyssnar-respons
—————
Ämne
—-
Veckans gäst Jan Jonsson (VD mullvad)
Veckans app
———–
Annat
—–
Evenemangskalendern
Nya Klistermärken
Avslutning
———-
Du vet väl att du som lyssnar kan hjälpa oss? Vi dras med en del kostnader, inte stora, men ändå. Du kan skänka en slant genom Swish, Payson eller Paypal. Skänker du minst 50:- och skickar oss ditt namn och adress så skickar vi dig fina klistermärken i retur. På vår Om-sidan kan se hur du går tillväga. 
Vi skulle verkligen uppskatta om ni som lyssnar och läser ger oss tips och synpunkter på vad ni tycker. Lämna gärna era omdömen på iTunes, sociala medier eller på vår kontaktsida. Eller den som vill kan även skicka e-post till oss, på adressen staff@linuxpodden.nu.

 

Jan Jonsson Mullvad VPN – S2A8
Linuxpodden

 
 
00:00 / 00:54:35
 
1X
 
Linuxpodden ©© 2016-2018
%d bloggare gillar detta: